Ana Sayfa/İLKOKUL, TÜM HABERLER/Pembe Köşk’te Atatürk’ü ve Şanlı Tarihimizi Özden Toker’den Dinledik

Pembe Köşk’te Atatürk’ü ve Şanlı Tarihimizi Özden Toker’den Dinledik

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Pembe Köşk Müzesi’nde açılan, İsmet İnönü’nün asker ve devlet adamı kimliğinin yanı sıra entelektüel yönünü de yansıtan kitap, mektup, kıyafet ve özel eşyalarının yer aldığı “İsmet İnönü ve Okumak” konulu sergiyi, 4. sınıf öğrencilerimizle 24,25,26 ve 29 Nisan 2024 tarihlerinde gezdik.

Tarihe tanıklık etmiş olan Pembe Köşk’te öğrencilerimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker’den Atatürk’le ilgili anılarını dinlediler.

Öğrencilerimize samimi ve içten yaklaşımları ile bu ayrıcalığı yaşatan Sayın Özden Toker’e Atatürk ve tarih dolu paylaşımları ile o döneme ilişkin oluşturduğu önemli farkındalık için teşekkür ederiz.

2024-05-02T14:25:24+03:00 29 Nisan 2024|İLKOKUL, TÜM HABERLER|