Ana Sayfa/Kurucumuz
Kurucumuz2020-08-12T15:53:32+03:00

Kurucumuz

Sıtkı ALP

Sayın Velilerim, Arı Okullarının Değerli Öğretim Kadrosu ve Çalışanları, Değerli Mezunlarım ve Sevgili Arılı Öğrencilerim,

Özel Arı Eğitim Kurumları çatısı altında, Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde ve “Türk Milli Eğitim Sistemi”nin rehberliğinde 1984 yılında kurduğumuz Özel Arı Okullarının 36. eğitim-öğretim yılını geride bıraktık.

COVID-19 pandemisi nedeniyle mart ayından itibaren fiziksel olarak bir araya gelemesek de ekranlar aracığıyla 2019-2020 eğitim öğretim yılıyla ilgili tüm çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Arı Okulları olarak uzaktan eğitim-öğretiminin başarılı bir örneğini, öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizin fedakârlıkları ve kıymetli emekleriyle gösterdik. Yeni eğitim-öğretim yılına da sağlığı önceleyerek, mümkünse örgün değilse hibrit ya da uzaktan öğretime dönük olarak planladığımız program ve projelerle hazırlandık.

Arı Okulları olarak, ”sürekli öğrenen bir kurum olma” ilkesi doğrultusunda iddialı ve özverili öğretim kadromuz rehberliğinde, öğrenme ortamlarımızı güncel teknolojiyle ve öğrencilerimizin gereksinimlerine uygun biçimde yapılandırdık. Bu çalışmalarla birlikte süreci de yakında izlerken çevrim içi eğitime dönük hazırlıklarımızı bu yönde etkin bir biçimde planladık.

Nitelikli eğitim yaşamının temeli olan önokulda, akademik alışkanlıklar ve yaşam becerileri kazandırdığımız ilköğretim döneminde, yüksek akademik standartlara dönük proje ve uygulamalar gerçekleştirdiğimiz ortaöğretimde, öğrencilerimizin çok yönlü gelişimine katkı sunan eğitim programları uygulamayı sürdürüyoruz. Çağcıl ve özgün öğretim modelimiz, küresel ve yaşam boyu öğrenmeye dönük yabancı dil öğretimimiz, bilgiyi ürüne dönüştürmeye yönelik bilim eğitimi çalışmalarımız ve projelerimizle evrensel yaşam değerlerine sahip bireyler yetiştiriyoruz. Aklın ve bilimin ışığında yürüttüğümüz eğitim-öğretim etkinliklerimizde de velilerimizle iletişim ve iş birliği içinde olmayı önemsiyoruz.

Kuruluşumuzdan bu yana ulusal ve uluslararası platformlarda, akademik alanın yanı sıra bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında sayısız başarıya imza attık, her yıl da başarılarımıza yenilerini ekliyoruz. “Arı Kültürü”yle yetişen ve “Arı” adını ulusal ve uluslararası başarılarıyla duyuran mezunlarımızla gururlanıyoruz.

Ülkemizi geleceğe en iyi biçimde taşıma inancı ve kararlılığı ile başladığımız 2020-2021 eğitim-öğretim yılının, Arı Okullarına ve ülkemize başta sağlık olmak üzere, mutluluk, huzur ve başarılar getirmesini dilerim.

Sıtkı ALP
Arı Okulları Kurucusu