Ana Sayfa/Sıtkı Alp Eğitim Vakfı
Sıtkı Alp Eğitim Vakfı2020-08-14T16:18:57+03:00

Sıtkı Alp Eğitim Vakfı (SAEV)

1996 yılında, Çankaya Üniversitesini kurmanın yanı sıra eğitimde başarının ödüllendirilmesi gereği ilkesine dayanarak kurulan Sıtkı Alp Eğitim Vakfı (SAEV); her yıl Türkiye genelinde, akademik alanda ve spor alanında başarılı olan öğrencilere karşılıksız eğitim bursu olanağı sağlar.

İlk, orta ve yükseköğretim düzeyinde başarılı pek çok öğrenci için eğitimde fırsat eşitliğine de katkıda bulunan SAEV, bu örnek yaklaşımıyla Türkiye çapında ilkokulların 4. sınıfları ile ortaokulların 8. sınıflarında okuyan öğrenciler için uyguladığı sınavlarda başarılı olan öğrencilere Arı Ortaokulu ve Arı Anadolu Lisesindeki öğrenimleri süresince “Üstün Başarı Bursu” adı altında %100 eğitim bursu verir.

SAEV, başarılı sporcuları desteklemek amacıyla da çeşitli branşlarda Arı Okullarını temsil eden öğrencilere, performansları doğrultusunda eğitim bursu sağlar.