5.sınıf öğrencilerimizin okuduğu “Türkü Çocuk” ve 6. sınıf öğrencilerimizin okuduğu “Off Dilim!” adlı kitapların yazarı Feyza Hepçilingirler, 23 Mayıs 2023 tarihinde 5 ve 6. sınıf öğrencilerimizle çevrim içi söyleşi gerçekleştirdi.
Söyleşide yazar, Türk dilinin önemini ve günlük yaşama doğru aktarımının önemini aktarmanın yanı sıra deyim ve atasözlerinin dilimize zenginlik katan önemli değerler olduğunu ifade etti. Aynı zamanda türkülerimizin gerek dilimiz gerek kültürümüz için önemini dile getiren Hepçilingirler, herkesin kültürüne, gelenek-göreneklerine ve Türkçeye sahip çıkması gerektiğini söyledi. Öğrencilerimizin etkin katılımı ile renklenen söyleşide, okudukları kitaplar ve yazara ilişkin merak edilen sorular da yanıt buldu.
Söyleşinin ardından Feyza Hepçilingirler için hazırlanan teşekkür belgesi ve TEMA Vakfına yazar adına okulumuz tarafından yapılan fidan bağışının görseli, çevrim içi paylaşıldı.
Yazara, katılımı değerli paylaşımları ve öğrencilerimize yaşattığı söyleşi deneyimi için teşekkür ederiz.