2. sınıf öğrencilerimizin ARGEM’in rehberliğiyle Türkçe, matematik, hayat bilgisi, müzik, görsel sanatlar ve drama derslerinde disiplinler arası yürüttükleri çalışmalarını velilerinin beğenisine sundukları “İyi ki Doğdun Atatürk’üm Bilim Eğitimi Proje Sunumları”mızı 30 Mart-8 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirdik.
Bilim eğitimi çalışmalarımızın ürünü olan projede öğrencilerimiz; Başöğretmenimiz Ulu Önder Atatürk’ün farklı yönlerini tanırken birer IB İlk Yıllar (PYP) programı öğrencisi olarak da onun kişilik özellikleriyle PYP’nin öğrenen profili özelliklerini karşılaştırdılar.
Toplumsal alandan eğitime, ölçülerden spor ve sanat alanlarına kadar Atatürk tarafından yapılan pek çok yeniliği ve bu yeniliklerin kendi yaşamlarına etkilerini de araştıran öğrencilerimiz; bilimsel yöntem basamaklarından gözlem, görüşme ve anket yöntemlerini kullandılar.
Ekim ayında çalışmalara başlayan öğrencilerimiz, bilginin deneyimlerle yapılandırıldığı uzun soluklu projelerini coşkuyla sundular. Bu verimli süreçte hem yazarlığını kendilerinin yaptığı bir kitapta proje sürecini anlatmanın hem de belge portfolyolarına bir belge daha eklemenin gururunu yaşadılar.
Science Education Project About “Atatürk” From Our Little Scientists
We held our “Happy Birthday Atatürk, Science Education Project Presentations” in which our 2nd grade students presented their interdisciplinary studies in Turkish, mathematics, life studies, music, visual arts and drama lessons under the guidance of ARGEM between March 30th-April 8th, 2022.