Ortaokul öğrencilerimiz ile katıldığımız “Çevrenin Genç Muhabirler Programı 2025” kapsamında Mersin’in ilk yerli kahve üreticisi İrfan Özçalışkan ile 5 Şubat 2025 tarihinde çevrim içi röportaj gerçekleştirdik.
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından 13.sü olan “İklim Eylemi” ve 17. maddesi olan “Amaçlar için Ortaklıklar” odaklı görüşmede öğrencilerimiz; yerli kahve üretiminin ilk meyvelerini almayı başaran Özçalışkan’dan konuya ilişkin merak ettikleri sorulara yanıt buldular. Yerel bitki yetiştirmenin en önemli ekosistem güvenliği etkenlerinden biri olduğunun altını çizen Özçalışkan, süreçteki deneyimlerini öğrencilerimize aktardı.
Our Young Reporters Team of the Environment Asked Mersin’s First Local Coffee Producer Answered
Our Middle School students interviewed the first local coffee producer from Mersin İrfan Özçalışkan within the Young Reporters for the Environment Program 2025.
YRE Team discussed the most important ecosystem safety factor of growing local plants.