Ana Sayfa/ARI ANADOLU LİSESİ, ARI ANADOLU LİSESİ IB DP, ARI FEN LİSESİ, ARI ÖNOKUL, İLKOKUL, ORTAOKUL, TÜM HABERLER/Öğretim Kadromuz “Eğitim-Öğretim Farklılaşırken Öğretmen Olmak” Webinarında Buluştu

Öğretim Kadromuz “Eğitim-Öğretim Farklılaşırken Öğretmen Olmak” Webinarında Buluştu

Uzaktan eğitimle başladığımız ve pandemi sürecinin etkilerine bağlı olarak değişen yeni eğitim-öğretim yılında, öğretim kadromuza yönelik “Eğitim-Öğretim Farklılaşırken Öğretmen Olmak” adlı çevrim içi seminerini Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi ve PDRM Akademik Danışmanımız Prof. Dr. Uğur Öner rehberliğinde 8 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirdik.

Pandemi sürecinde toplumsal yaşamın, eğitim-öğretimin değişimi, dönüşümü ve bu süreçte öğretmen olmanın gerektirdiği koşullar, akademik danışmanımız tarafından değerlendirilerek eğitim kadromuzla paylaşıldı.

Çevrim içi seminer, Genel Müdür Yardımcımız Dr. Seva Demiröz’ün konuşmasıyla başladı. Bütün teknolojik gelişmelere rağmen öğretmen kimliğinin çok önemli olduğunun altını çizen Demiröz, öğretmenliğin bir aktarım aracı olmadığını, paylaşım konusu olduğunu söyledi. Ve “Bu süreçte de paylaşımlarımızı özveriyle gerçekleştirerek öğrencilerimize ve velilerimize güç ve dayanak olduk.” dedi. Okulun dünya kadar alanı, hayat kadar sınırı olan bir yer olduğunu ifade eden Demiröz, “Biz eğitimciler olarak öğrencilerimizi geleceğe en iyi biçimde hazırlamak için tüm heyecan, motivasyon ve tutkumuzla bu süreçte destekliyoruz.” diyerek sözü Akademik Danışmanımız Öner’e bıraktı.

Mart ayından günümüze toplumsal yaşamdaki değişimlere dikkat çeken ve süreci değerlendiren Öner, bu dinamik süreçte her şey gibi eğitim-öğretimin de sürekli değiştiğini,  her an sorunlarla karşılaşabileceğimizi ve bu sorunlara yönelik yeni yollar yeni yöntemler üretmemiz gerektiğini ifade etti. Yaşanan değişimlerin ise insanoğlunu geliştirdiğini ve olgunlaştırdığını, duygusal yaşamımıza boyut ve derinlik kattığını belirtti. Pandemi sürecinde yaşanan toplumsal değişimlerin insan yaşamına etkilerine de değinen Öner; çalışma koşullarının, ortamının ve saatlerinin değiştiğini ve insanların bu koşula alışma süreçlerine değindi. Aidiyet duygusunun önemine de konuşmasında yer veren Öner; çalışma yaşamında kurum aidiyeti, emek verme ve üretmenin öneminin altını çizdi. Öğretim kadromuzun bu süreçte öğrencilerimize yaklaşımı konusunda paylaşımlarda bulunan Öner; bilgi eksikliğinin kapatılabileceğini, öğrencilerin duygusal alanlarına dokunmak gerektiğini ifade ederek bilişsel sürecin duygu ile beslenmesinin gerektiğini söyledi. Bu süreçte yaratıcı gücün ve öyküleştirmenin de önem kazandığını ifade eden Öner, sorun durumları olumlu yönden görmeye yönelik bir örnek olması açısından bir öğrencinin süreci öyküleştirdiği yazıyı da öğretmenlerimizle paylaştı. 

Our Teaching Staff met in the “Being a Teacher As Education and Training Undergoing a Change” Webinar

We held an online seminar called “Being a Teacher As Education and Training Undergoing a Change” for our teaching staff under the guidance of our Guidance Center Academic Advisor Prof. Dr. Uğur Öner on October 8th, 2020.