Ana Sayfa/ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER/Öğrenci ve Velilerimizle “Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinlikleri” Atölye Çalışmasında Buluştuk

6. sınıf öğrenci ve velilerimize yönelik “Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinlikleri”ni Çankaya Üniversitesi Öğretim görevlileri Prof. Dr. Buket Akkoyunlu, Doç. Dr. Abdül Kadir Görür ve Doç. Dr. Murat Saran’ın katılımıyla 1 ve 3 Mart 2021 tarihlerinde gerçekleştirdik.

Akademisyenlerin danışmanlığında tasarlanan ve öğrencilerimizin “Bilgi İşlemsel Düşünme Becerileri”ni geliştirmeye dönük kazanım dolu projede; ARGEM ve ETM uzmanlarımız rehberliğinde öğrenci ve velilerimiz birlikte etkinlik yaparak paylaşımda bulundu.

“Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinlikleri”mizin ilk ikisinde öğrencilerimiz, kendilerine yöneltilen soruları velileriyle birlikte yanıtladılar. Ardından soruların kapsamlı çözümleri, uzmanlarımız tarafından veli ve öğrencilerimize anlatıldı.

Son etkinlik olarak ise sıralı işlem basamaklarını izleme, uygulama ve sonuca ulaşma açısından bilgi işlem düşünme becerilerinin önemli bir bölümünü oluşturan katlama ve kesme etkinliği (Krigami) yapıldı. Kâğıdı, bir algoritma izleyerek katlayan ve tek bir yerden keserek harfler oluşturan uzmanlarımız; “ARI” sözcüğünün harflerini ortaya çıkardı.

Derslerde edindikleri kazanımların yanı sıra etkinliklerde de yer alan öğrencilerimiz, bir problemin birden fazla çözüm yolu olduğunu ve problem çözmede algoritmik düşünce yapısını kullanmayı, bir algoritmayı adım adım uygulayabilmeyi, en etkili çözüme ulaşmak için çözümlerin tanımını, analizini ve uygulamasını, bilginin analiz edilmesini, bilginin model ve simülasyonlarla temsil edilebileceğini öğrenme olanağı buldular.

2021-03-06T10:34:53+03:00 3 Mart 2021|ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER|