Ana Sayfa/İLKOKUL, ORTAOKUL, TÜM HABERLER/“Nefes” Temalı 22. Görsel Sanatlar Sanal Sergimizi Gerçekleştirdik

“Nefes” Temalı 22. Görsel Sanatlar Sanal Sergimizi Gerçekleştirdik

İlköğretim Kurumları öğrencilerimizin görsel sanatlar dersinde edindikleri becerileri öğretmenleri rehberliğinde ürüne dönüştürdükleri “Arı’da Sanatla Nefes Al” adlı 22. Görsel Sanatlar Sanal Sergimizi, 9 Nisan 2021 tarihinde çevrim içi gerçekleştirdik.

Sanal serginin açılışında konuşan Genel Müdür Yardımcımız Dr. Seva Demiröz, “Yaşam başarısı için, mutlu bireyler için akademik hedeflerin ve başarının yanı sıra sanatsal etkinlikleri de çok önemsiyoruz. Sanatsal etkinliklerle, öğrencilerimizin kendilerini ifade etmeleri ve özgün olmaları için fırsatlar yaratırken, okul yıllarında sunduğumuz bu deneyimlerle onlara yaratıcılık ve estetik değerlere sahip olma, hoşgörülü olma ve farklılıklara saygı duyma gibi çok önemli yaşam becerileri kazandırmayı da amaçlıyoruz. Kurum olarak inanıyoruz ki sanat bizi Büyük Önderimiz M. Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş ve barış dolu bir topluma ulaştıracaktır.” dedi.

Çevrim içi ortama taşıdığımız sergide, 1. sınıflar okul sonrası sosyal etkinlik baskı, origami ve tasarım çalışmaları; 2. sınıflar tuval üzerine Joan Miro çalışması; 3. sınıflar tuval üzerine Piet Mondrian çalışması; 4. sınıflar tuval üzerine Pablo Picasso çalışması; 3.sınıflar Heykel-Seramik Kulübü; 2 ve 4. sınıflar Dijital Sanat Kulübü; 2, 3 ve 4. sınıflar Tasarım Kulübü; 5, 6 ve 7. sınıflar Art- Painting Craft Kulübü; 5, 6, 7 ve 8. sınıflar Temel Sanat Eğitimi, Özgün Baskı, Grafik Tasarımı ve Heykel- Seramik dersi çalışmaları yer aldı.

847 öğrencimizin kile, kâğıda, tuvale yansıyan birbirinden güzel 558 görsel sanatlar ürününün yer aldığı sergi; tüm sanatsal becerilerin sergilendiği bir şölene dönüştü. Zengin içerikle oluşturulan sanal sergide, öğrencilerimizin doğanın ve doğal yaşam alanlarının korunmasıyla ilgili farkındalığı artırmak için şarkılar çaldığı ve seslendirdiği video, izleyenlerle buluştu.

1.sınıf öğrencilerimizin disiplinler arası çalışmalarından oluşan “Çocuk Hakları Temalı Uluslararası Görsel Sanatlar Sergisi”ndeki çalışmaları ve seslendirdikleri “The World is Small” adlı şarkıya da sanal serginin açılışında yer verilirken 4.Sınıflar Spor ve Fiziki Etkinlikler Kulübü öğrencilerimizin hazırladığı Gym Ball Dans Gösterisinin videosu ise çevrim içi sergiye renk kattı.

Öğrencilerimizin, Müze Evliyagil Küratörü ve Fotoğraf Sanatçısı Can Akgümüş’le  “Çağdaş Sanat, Müzeler ve Bienaller” hakkında; Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Kıranla ise “Baskı Sanatı” üzerine yaptıkları çevrim içi söyleşilerden kesitlere de sergide yer verildi.

We Performed Our 22nd Visual Arts Virtual Exhibition Themed “Breath”

We held our 22nd Visual Arts Virtual Exhibition on April 9th, 2021, “Breathe with Art “, in which our primary education students transform the skills they have acquired in the visual arts courses into products under the guidance of their teachers.

2021-04-19T11:29:46+03:00 9 Nisan 2021|İLKOKUL, ORTAOKUL, TÜM HABERLER|