/, TÜM HABERLER/Göbeklitepe: The Gathering Sergisini Ziyaret Ettik

Göbeklitepe: The Gathering Sergisini Ziyaret Ettik

2019-2020 eğitim-öğretim yılında sosyal bilgiler, matematik, Türkçe, fen bilimleri ve bilişim teknolojileri zümrelerimiz ile disiplinler üstü çalışarak 6.sınıf öğrencilerimize yönelik planladığımız “Göbeklitepe” projesi ile ilgili çalışmalarımıza başladık.

Bu kapsamda dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğu Göbeklitepe’nin Cermodern’de sanatseverlerle buluştuğu Göbeklitepe: The Gathering sergisini projede yer alan koordinatör, uzman ve öğretmenlerimiz ile STEAMmaker çalışmalarımız kapsamında 24 Eylül 2019 tarihinde ziyaret ettik.

Şanlıurfa şehrimizin sınırları içerisinde bulunan ve insanlık tarihine ilişkin “ezber bozan” niteliğe sahip bu önemli arkeolojik alanın sanatla işlendiği dijital sergide, projeyi üstlenen öğretim kadromuz ile bu yıl yürüteceğimiz projeler için Göbeklitepe’nin gizemli yapısını keşfe çıktık.

ARGEM koordinatörümüz İpek İnce Sungur ve ARGEM uzmanımız Kerem Ay, Görsel Sanatlar koordinatörümüz Münevver Birgören ve Sosyal Bilgiler zümre başkanımız Gökhan Sağmanlıgil ile  katıldığımız sergide,  STEAMmaker projesi için geniş ve ayrıntılı bilgi toplama olanağı bulduk.

We Visited Göbeklitepe:The Gathering Exhibition

In the 2019-2020 academic year, we started to work on the “Göbeklitepe” project that we planned for 6th grade students by working with our social studies, Mathematics, Turkish, Science and Information Technologies departments.

In this context, we visited Göbeklitepe: The Gathering exhibition, where Göbeklitepe, the world’s oldest known group of cult buildings, met art lovers in Cermodern on September 24th, 2019 with our coordinators, experts and teachers involved in the project.

2019-11-01T15:44:29+03:00 24 Eylül 2019|ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER|
WordPress Image Lightbox Plugin