/, TÜM HABERLER/“Filozof Meşe” Oyununu Dr.Anooshirvan Miandji’nin Katılımıyla Çevrim İçi Sahneledik

lköğretim Kurumları 3. sınıflar tiyatro topluluğumuz, yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenlerimiz rehberliğinde, çocuk edebiyatının en önemli eserlerinden olan Anooshirvan Miandji’nin yazdığı yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenimizin uyarladığı “Filozof Meşe” isimli eserini 22 Mayıs 2020 tarihinde kitabın yazarı Dr.Anooshirvan Miandji’nin de katılımıyla çevrim içi olarak sahneledi.

Tiyatro oyunu öncesi düşüncelerini paylaşan Miandji, bir kitabın yazıldığında yazara, daha sonrasında ise okura ait olduğunu dile getirdi. Yazar, kitabının öğrencilerimiz tarafından zevkle okunduğunu ve paylaşıldığını bildiğini, tiyatro oyununa çevrilmesiyle mutluluğunun arttığını belirtti. Düşüncelerin eyleme dönüştürülmesinin önemine de dikkat çekerek sanatın öğrenmede çok önemli olduğunu vurguladı. Yazar, sihirli sözcükler olarak adlandırdığı “Ben yanılabilirim.” cümlesini öğrencilerimizle paylaşarak, hatalardan ders çıkarmanın gelişme yolunda önemli yöntemlerden biri olduğunu söyledi.

Her şeyin düşünme ile başladığını ve eğer bir düşünce doğruysa yolun kendiliğinden açıldığını anlatan, çocuklara bu yoldan yön gösteren kitabı hem okuyan hem de tiyatro oyununda başarıyla sahneleyen öğrencilerimiz okudukları kitabın yazarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar.

Öğrencilerimize analitik düşünmeyi öğreten, sormayı sorgulamayı anlatan oyunumuzda disiplinler arası bir bakış açısıyla süreç içerisinde provaları yapılan, dijital sahne, dijital öyküleme ve dramaturgi ile renklendirilen tüm çevrim içi çalışmalarda öğrencilerimiz, kamera önü oyunculuk eğitimi alarak, eşsiz bir deneyim yaşadılar.

İzlenen oyun sonrası yazar, oyunculuk performansını oldukça beğendiğini ifade ettiği öğrencilerimizle bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. İlköğretim Kurumları Müdürümüz Nermin Güney yazara, öğrencilerimizin gelişimine katkıları için teşekkür etti ve ondan okullar açıldığında yeni söyleşilerle yeniden bir araya gelme sözü aldı.

Bizler de tiyatro performanslarını izleyerek öğrencilerimizi destekleyen ve verdiği bilgilerle onları zenginleştiren değerli yazarımız Dr.Anooshirvan Miandji’ye katılımı ve paylaşımları için teşekkür ederiz.

2020-05-23T13:05:07+03:00 22 Mayıs 2020|ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER|
WordPress Image Lightbox Plugin