Ana Sayfa/ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER/Deney Atölyesi Kulübü Çalışmalarımıza Yepyeni Deneylerle Başladık

Deney Atölyesi Kulübü Çalışmalarımıza Yepyeni Deneylerle Başladık

Deney atölyesi etkinliklerimiz kapsamında 2 ve 3. sınıf öğrencilerimiz ile 18 Şubat 2021 tarihinde çevrim içi derste “Dans Eden Mısırlar-Batan Yüzen Mandalina-Nefes Deneyi” etkinliklerimizi gerçekleştirdik.

Öğrencilerimize neden-sonuç ilişkisi kurma becerileri kazandırmayı, onların bilimsel yöntemlerle gözlem yapabilmelerini sağlamayı ve analiz yeteneklerini geliştirmeyi amaçladığımız etkinliklerde öğrencilerimiz yeni deneyimler edindiler.

Etkinlikte öğrencilerimiz, öğretmenleri rehberliğinde maddenin tanecikli yapısını doğa bilgisi ile birleştirerek dans eden mısırlar deneyinde maden suyunda bulunan karbondioksitin mısır taneciklerini harekete geçirdiğini gözlemlediler. Ardından mandalinanın kabuklu ve kabuksuz halinin sudaki durumunu gözlemleyen öğrencilerimiz aralarındaki bu farkın nedenini anladılar. Nefes egzersizi etkinliğinde ise pipet ve pinpon topları ile oyuncaklarını tasarlayıp keyifle oynadılar.

2021-02-20T10:38:20+03:00 18 Şubat 2021|ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER|