Ana Sayfa/ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER/Deney Atölyemizde “Maya ile Balon Şişirme Deneyi”

Deney Atölyemizde “Maya ile Balon Şişirme Deneyi”

2 ve 3. sınıf öğrencilerimizle “Deney Atölyesi Kulübü” etkinliklerimiz kapsamında bilgi ve eğlence dolu bir deneyi, çevrim içi olarak 12 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizin sebep-sonuç ilişkisi kurma, gözlem yapma, bilimsel düşünme, akıl yürütme ve ilişki kurma becerilerini geliştirmeyi hedeflediğimiz etkinlikte; kuru maya, pet şişe, toz şeker, ılık su ve balon kullanarak mayanın solunum yapması sonucunda çıkan gaz ile balonun şişmesini gözlemledik.

Deney sonunda öğrencilerimiz hem mayanın canlı bir varlık olduğunu ve şekerle beslenip karbondioksit gazı açığa çıkardığını hem de biz insanlar gibi solunum yaptığını ve çıkan bu gazın da ekmeği kabarttığını öğrendiler.

2020-11-17T15:29:58+03:00 12 Kasım 2020|ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER|