/, ARI ANADOLU LİSESİ IB DP, ARI FEN LİSESİ, ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, ARI ÖNOKUL, TÜM HABERLER/Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümüne Yaraşan Bir Kutlama Programı Gerçekleştirdik

Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümüne Yaraşan Bir Kutlama Programı Gerçekleştirdik

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları öncülüğünde Kurtuluş Savaşı’ndan başarı ile çıkan bir ülkenin bağımsızlık meşalesini yakan, aydınlık ve çağdaş Türkiye’yi tüm dünyaya duyuran cumhuriyetimizin 96.  yıldönümüne özel bir kutlama programı gerçekleştirdik.

Yöneticilerimiz, eğitim kadromuz, öğrencilerimiz ve velilerimizin yoğun katılım gösterdiği programımızda cumhuriyetin anlam, önem ve değerini yansıtan çalışmalar sahnelendi.

Programımız, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve toprağımızı vatan yapan şehit ve gazilerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ve Sınıf Öğretmenimiz Saliha Demir’in günün anlam ve önemini belirten “Cumhuriyet Güneşi” temalı konuşması ile sürdü. Demir konuşmasında,“ Bugün Atamızın “En büyük eserimdir.” dediği cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılını büyük bir gururla kutluyoruz. Atamızdan aldığımız cumhuriyeti yükseltmek ve yaşatmak ülküsünü gerçekleştirme yolunun cumhuriyeti anlamak ve kazanımlarını içselleştirmek olduğunu görüyoruz. Biliyoruz ki cumhuriyet milli mücadeledir, birlik ve beraberliktir. Tam bağımsızlıktır. Çağdaş eğitimdir, bilimdir, eleştirel düşünmedir. Üretimdir, teknolojidir. Cumhuriyet fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmektir. Kadın erkek eşitliği demektir. Medeni kanundur, medeni yaşamdır. Çağdaş, demokratik, laik toplumun anahtarıdır. Ata’m, Başöğretmenim, Kendi Yarınını Değil, Ülkesinin Yüzyıl Sonrasını Düşünen Liderim, bizler, çocukların,, senin varlığınla, kökleri asil geçmişine, değerlerine, bilime, felsefeye dayanan; dalları geleceğe uzanan bir ağaç gibiyiz. İlke ve devrimlerinden aldığımız güçle dimdik ayakta duracağımıza söz veriyoruz. Cumhuriyet güneşimiz bizleri ilelebet aydınlatsın.” dedi.

Cumhuriyet coşkusunu yüreklerinde doyasıya yaşan öğrencilerimiz “Milli Mücadele Destanı” adlı programda sanatsal becerilerini bütünleştirerek başarıyla sahneye taşıdılar. İzleyicilerden yoğun alkış alan gösteride, tiyatro kulübü öğrencilerimiz ile birlikte koromuz, bandomuz ve halk oyunları ekibimiz izleyicilere cumhuriyeti anlatan eşsiz bir gösteri sundu. Bağımsızlığımızın sembolü olan cumhuriyetimizin 96. yılı için düzenlediğimiz kutlama programımız öğrencilerimizin cumhuriyeti anlatan şarkıları ile tamamlandı.

WordPress Image Lightbox Plugin