/, BAŞARILAR, TÜM HABERLER/Bu “Akıllı Şehir”de Geleceğin Teknolojileri Var!

Bu “Akıllı Şehir”de Geleceğin Teknolojileri Var!

Birleşik Krallık, Yunanistan, Polonya, İspanya ve Türkiye ortaklığında 10-14 yaş grubu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Erasmus+ Projesindeki STEAM çalışmalarımız kapsamında öğrencilerimizin düşünme, sorgulama, iş birliği ve yaratıcılık becerilerinin geliştirilmesine katkı sunmayı amaçladığımız Smart Kids projesini tamamlamanın ve sergilemenin gururunu yaşadık.

STEAMmaker laboratuvarında öğretmen ve uzmanlarımız rehberliğinde 2017- 2018 eğitim öğretim yılında başladığımız projede 5,6 ve 7.sınıf öğrencilerimizin disiplinler arası geliştirdikleri Akıllı Şehir projesinin ürünleri de geleceğin teknolojileri için ipucu verdi.

Projeye Akademik Destek

Proje kapsamında “Akıllı Şehir”leri araştıran ve şubat ayında Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Maraş ile bir araya gelen 6 ve 7.sınıf öğrencilerimiz “Akıllı Şehir”ler ile ilgili ayrıntılı bilgi edinirken merak ettikleri sorulara da yanıt buldular.

Uluslararası Projede 3 Ülke 3 Toplantı

Eğitimde paylaşım ve iş birliği üzerine inşa edilen Erasmus+ projesi için proje ortağı ülkelerin katılımıyla 3 toplantı gerçekleştirildi. İlk buluşma, 9-10 Ocak 2018 tarihlerinde İspanya’nın Malaga şehrinde; 2.buluşma 8-9 Haziran 2018 tarihlerinde İskoçya’nın başkenti Edinburgh’ta, 3. toplantı ise Yunanistan’ın Girit adasındaki Resmo şehrinde  4-5 Nisan 2019 tarihlerinde içinde Erasmus+ ekibimizin de yer aldığı proje ortaklarını bir araya getirdi.

Projeler Beğenildi, Yönerge Oluşturma Görevi Arı’ya Verildi

İlk buluşmada, 5-7. sınıf öğrencilerimizin STEAMmaker laboratuvarında hazırladığı “Akıllı Ev”, “Akıllı Robot” ve “Akıllı Sera” projeleri diğer ülke ortaklarının ilgi odağı olurken bu projelerin, akıllı şehirlerde de bulunması önerileri getirildi. 2. buluşmada projeyi izleyen eğitimciler projedeki yönergelerin oluşturulması bölümünün, bu konudaki deneyimlerinden dolayı, Türkiye’ye verilmesini kararlaştırdı. 3. buluşmada Arı Okullarının Erasmus+ ekibi projenin ileri aşamalarında yapılacak çalışmaların biçimlendirilmesine önemli katkılarda bulundu.

“Akıllı Şehir”de neler var?

Standart araba özelliklerine ek olarak renk tanıma sistemi sayesinde trafik lambalarına otomatik uyarak gerektiği zaman duran, mesafe tanıma sistemi ile önündeki araca çarpmayan, çizgi izleme rotasından da çıkmayan Akıllı Arabalar “Akılı Şehir”de ilk olarak göze çarpıyor. Kodlama tabanlı olan, kendi döngülerini hesaplayabilen ve enerji gereksinimlerini solar paneller yardımıyla karşılayan Güneş Panelli Trafik Lambaları şehrin dokusuna birebir uyuyor. Ana kapı, garaj kapıları ve iç aydınlatma sisteminin açılıp kapanması, uzaktan kontrol edilen hırsız ve yangın alarm sistemi bulunan, sıcaklık ve nem değerleri LCD ekranda görülen Akıllı evlerde ise RFID sistemi ile evlerin kapısı temassız olarak açılıyor. İç sıcaklığın otomatik olarak hesaplanarak LCD ekranda görüntülediği, akıllı soğutma ve ısıtma sistemi ile sıcaklık seviyesi istenilen aralıkta tutulduğu, otomatik olarak havalandırılan, yağmur suları dönüştürme sistemi ile depolanan ve eşit biçimde dağıtılan, toprağın nem düzeyinin ölçülmesine olanak sağlanan ve eğer nem düzeyi yetersiz ise toprağın otomatik olarak sulanan ve elektrik gereksiniminin çoğunluğu güneş ışığından karşılanan Akıllı seralar akıllı şehrin tasarlanma amacını en doğru biçimde yansıtıyor.

2019-09-26T13:45:46+03:00 14 Haziran 2019|ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, BAŞARILAR, TÜM HABERLER|
WordPress Image Lightbox Plugin