Ana Sayfa/ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER/ARI’DA 30. YILA ÖZEL ÖYKÜ YARIŞMASI

ARI’DA 30. YILA ÖZEL ÖYKÜ YARIŞMASI

Bu yıl 30. yılını kutlayan Arı Okulları, düzenlediği etkinliklere öğrencilerin farklı alanlarda kendilerini ifade edebilmelerine olanak tanıyor.

Akademik başarının yanı sıra kültürel,  sanatsal ve sportif etkinliklerle çok yönlü bir gelişimi benimseyen Arı Okulları, 30. yıl kutlamaları kapsamında birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor.

30. yıla özel, İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Öykü Kitabı Yazımı ve Tasarımı Yarışması’na öğrenciler birbirinden güzel ve yaratıcı öyküleri ve tasarımlarıyla başvurdular. Yoğun katılımın olduğu yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri yapılan törenle verildi.

Yarışmada 3. sınıflar birincisi Ahi Evran İlkokulundan Ilgın Anı Aymelek, 4. sınıflar birincisi ise Halide Ömer Uncuoğlu İlkokulundan Beren Susam oldu.

30. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir diğer etkinlik olan “Hatıralarla Öykü Battaniyesi” çalışması da katılımcılardan büyük ilgi gördü. Arılı 2. sınıf öğrencilerinin kendilerinde anısı olan kumaşlardan oluşturdukları battaniye, konferans salonu fuayesinde sergilendi.

Derece alan öğrencileri tebrik eden Arı Okulları Genel Müdür Yardımcısı Seva Demiröz; “Çocukluk yılları, ilgilerin, yeteneklerin filizlenmeye başladığı, insan yaşamındaki kıymetli yıllardır. Bu yaşlarda çocuklarımıza sunacağımız olanaklar, onların sağlıklı gelişimleri, mutlulukları ve gelecekteki yaşamları için çok önemli avantajlar sağlayacaktır. Bu kapsamda planladığımız, öykü yazma ve yazılan öyküyü resimlendirme etkinliği ile çocukların iç dünyalarını yansıtmaları, kendilerini yazılı ve görsel olarak ifade etmeleri, tercihlerini, zevklerini ve renklerini ortaya koymaları, hayal güçlerini ve yaratıcı düşünmelerini geliştirmeleri, paylaşma ve yarışma cesareti göstermeleri ve özgüvenlerini geliştirmeleri gibi çok çeşitli kazanımları hedefledik. Okumayı sevenler, kitaplarla dost olanlar hatta bir adım öteye giderek yazmaya heves edenlere güzel bir yaşam deneyimi sunmak, aslında geleceğin yazarlarını buluşturmak ve onların arkadaşlarını yüreklendirmelerine yardımcı olmak istedik. Öykü yazma ve resimleme etkinliğimize katılan, “ben de varım” iddiasına sahip genç yazarlarımızın her birini ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

1 2

3 4

5 6

1 2

2014-05-03T13:24:15+03:00 3 Mayıs 2014|ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER|