/, TÜM HABERLER/Akademisyenlerden Öğretmenlerimize “Bilgi İşlemsel Düşünme Becerileri” Eğitimi

Akademisyenlerden Öğretmenlerimize “Bilgi İşlemsel Düşünme Becerileri” Eğitimi

Sınıf öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sunmaya yönelik “Bilgi İşlemsel Düşünme Becerileri” seminerlerini Çankaya Üniversitesi öğretim görevlileri rehberliğinde 26 Ekim ve 2 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirdik.

Toplantıların açılışında konuşan Genel Müdür Yardımcımız Dr. Seva Demiröz, ilkokul döneminde öğrencilere kazandırılan bilgi işlemsel düşünme becerilerinin önemine dikkat çekti ve sınıf öğretmenlerine yönelik bu mesleki gelişim çalışmalarını çok önemsediklerini söyledi.

Çankaya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Özel Arı Okulları ARGEM Akademik Danışmanı Prof. Dr. Buket Akkoyunlu, Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Murat Saran ve Çankaya Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Abdülkadir Görür tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerde öğrencilerimizin “Bilgi İşlemsel Düşünme Becerileri”lerinin geliştirilmesine yönelik çalışma ve uygulamalar öğretmenlerimizle paylaşıldı.

Öğretmenlerimiz seminerde, öğrencilerimize; eleştirel düşünme, yaratıcılık, etkili iletişim kurma, akıl yürütme, iş birliği yapma, medya ve teknolojiyi etkili kullanma ile yaşam ve kariyer becerilerinin kazandırılmasına yönelik bilgi edinme olanağı buldular.

Seminerin ardından görüş bildiren Akademik Danışmanımız Prof. Dr. Buket Akkoyunlu ise okulumuza özel planladığımız kazanımlar ile her kademedeki farklı ders kazanımlarını ilişkilendirerek öğrencilerimizin bilgi işlemsel düşünme becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

‘Computational Thinking Skills Training’ from Academics to Teachers

We organized the Computational Thinking Skills seminars to contribute to the professional development of our classroom teachers on October 26 and November 2, 2019, under the guidance of Çankaya University lecturers.

2020-02-03T14:56:17+03:00 2 Kasım 2019|ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER|
WordPress Image Lightbox Plugin