/, TÜM HABERLER/Akademisyenlerden Öğretmenlerimize “Algoritmik Düşünme Becerileri” Eğitimi

Akademisyenlerden Öğretmenlerimize “Algoritmik Düşünme Becerileri” Eğitimi

Sınıf öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sunmaya yönelik “Algoritmik Düşünme Becerileri” seminerlerini Çankaya Üniversitesi öğretim görevlileri rehberliğinde 26 Ekim ve 2 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirdik.

Toplantıların açılışında konuşan Genel Müdür Yardımcımız Dr. Seva Demiröz, ilkokul döneminde öğrencilere kazandırılan algoritmik düşünme becerilerinin önemine dikkat çekti ve sınıf öğretmenlerine yönelik bu mesleki gelişim çalışmalarını çok önemsediklerini söyledi.

Çankaya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Özel Arı Okulları ARGEM Akademik Danışmanı Prof. Dr. Buket Akkoyunlu, Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Murat Saran ve Çankaya Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Abdülkadir Görür tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerde öğrencilerimizin “Algoritmik Düşünme Becerileri”lerinin geliştirilmesine yönelik çalışma ve uygulamalar öğretmenlerimizle paylaşıldı.

Öğretmenlerimiz seminerde, öğrencilerimize; eleştirel düşünme, yaratıcılık, etkili iletişim kurma, akıl yürütme, iş birliği yapma, medya ve teknolojiyi etkili kullanma ile yaşam ve kariyer becerilerinin kazandırılmasına yönelik bilgi edinme olanağı buldular.

Seminerin ardından görüş bildiren Akademik Danışmanımız Prof. Dr. Buket Akkoyunlu ise okulumuza özel planladığımız kazanımlar ile her kademedeki farklı ders kazanımlarını ilişkilendirerek öğrencilerimizin algoritmik düşünme becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Algoritmik düşünme becerisi nedir?

Algoritma, bir problemin çözümünde izlenecek yol anlamına gelir ve problemin çözümünün adımlar halinde yazılmasıyla oluşturulur. Algoritmik düşünme ise algoritmaları inşa etmek ve anlamakla bağlantılı bir beceriler bütünü olarak;

• Açık uçlu problemlerle başa çıkma,
  • Karmaşıklıkla başa çıkma konusunda güven kazanma,
  • Zor problemler üzerinde çalışırken kolayca pes etmeme,
  • Ortak bir hedef ya da çözüme ulaşmak için başkalarıyla iletişim kurma ve çalışma becerileri kazandırmaktadır.
2019-11-06T12:12:49+03:00 2 Kasım 2019|ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER|
WordPress Image Lightbox Plugin