Ana Sayfa/ARI ANADOLU LİSESİ, ARI ANADOLU LİSESİ IB DP, ARI FEN LİSESİ, TÜM HABERLER/6. Konuşan Arı Münazara Turnuvasında Sonuç Belli Oldu

6. Konuşan Arı Münazara Turnuvasında Sonuç Belli Oldu

Liderlerin oyunu olarak bilinen “Konuşan Arı Münazara Turnuvası-6”da ekonomi, bilim, siyaset ana başlıklarında güncel konular ele alındı. Ekipler, savundukları ya da karşı çıktıkları görüş hakkındaki bilgileri, hitabet güçleri, beden dilini kullanma becerileri ve ikna kabiliyetlerine göre değerlendirildi.

14 Ocak 2020 Salı günü yapılan turnuvanın finalinde 9/B ve 10/B sınıfları yarıştı. Finalde, “Yükseköğretime geçişte, merkezi sınav sistemi kaldırılıp yerine her üniversitenin kendi kriterleri ile (akademik başarı, sosyal aktiviteler vs.) öğrenci seçtiği sistem uygulanmalı mıdır?” önermesi masaya yatırıldı. Öğretmenleri ve arkadaşlarının yalnız bırakmadığı genç Arılılar, görüşleriyle ve kürsüde sergiledikleri hitabet yetenekleriyle mücadele etti. Şampiyonluğa 9/B sınıfı ulaştı.

Turnuvaya katılan 9 ve 10.sınıf öğrencilerimiz ile onlara rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Results of the 6th Talking Bee Debate Tournament Are Out

The ‘Talking Bee 6’ debate tournament aiming to develop our students’ critical thinking and language skills came to a conclusion. In the tournament, current topics like economy, art, sports, science, education and politics were discussed. The final debate question was “In transition to higher education, should the central examination system be removed and a system chosen by each university according to its own criteria (academic achievement, social activities etc.) be applied?”. 9/B class became the winner of the debate tournament.