Ana Sayfa/ARI ANADOLU LİSESİ, ARI ANADOLU LİSESİ IB DP, ARI FEN LİSESİ, TÜM HABERLER/2. Liseler Arası Münazara Turnuvamız Sonuçlandı

2. Liseler Arası Münazara Turnuvamız Sonuçlandı

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı lise öğrencilerinin katılımıyla düzenlediğimiz 2. Liseler Arası Münazara Turnuvası sonuçlandı.

Turnuvada öncelikli amacımız, katılımcılara güncel konuları çok boyutlu, zengin bir çerçevede değerlendirebilme yeteneğini kazandırıp tartışma kültürünü artırmak oldu.

Turnuvaya Ankara Atatürk Lisesi, Ankara Fen Lisesi, Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakıf Okulları, Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesi, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi, MEV Ankara Okulları, ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi, Özel Bilfen Lisesi, Özel Büyük Kolej, Özel Matfen Lisesi, Özel Tevfik Fikret Okulları, Özel Zafer Fen Lisesi, Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi, TED Ankara Koleji ve Özel Arı Anadolu Lisesi ve Özel Arı Fen Lisesi okullarından 40 takım katıldı. Savunma ve çürütme adına çetin mücadelelerin yaşandığı turnuvada sergiledikleri performansla Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri, en iyi konuşmacı ve takım ödüllerine layık görüldüler.

11 Ocak 2020 Cumartesi günü sıralama karşılaşmalarının başladığı turnuva, 12 Ocak 2020 Pazar günü öğleden sonra yapılan final karşılaşması ile son buldu. İngiliz Parlamenter münazara formatı ve kuralları çerçevesinde yürütülen turnuvanın jürisi maçları değerlendirirken Türkiye Üniversiteler Ulusal Münazara Turnuvası kurallarına bağlı kaldı.

Genel Müdür Yardımcımız Dr. Seva Demiröz Kapanış töreninde yaptığı konuşmasında akademik başarının, yaşam başarısıyla birlikte değer kazandığına değindi. Demiröz gençleri, “Lise yıllarında başladığınız ardından da üniversite yıllarında artırarak sürdürdüğünüz kendinizi ifade etmeye, farklı açılardan geliştirmeye yönelik etkinlikler, bu konulardaki özel çabalarınız ve emekleriniz sizleri yaşamda ayrıcalıklı kılacaktır” sözleriyle yüreklendirdi.

Öğrencilerin öncelikle Türkçeyi doğru kullanma, etkin dinleme ve zamanı iyi yönetme becerilerini artırmayı hedefleyen turnuvamıza katılarak kendi gelişimleri adına çok önemli kazanımlar elde eden tüm liseli gençleri yürekten kutluyoruz.

Our 2nd High Schools Debate Tournament Has Ended

The 2nd Inter-High School Debate Tournament that we organized with the participation of high school students of Ankara Provincial Directorate of National Education has ended.