/, TÜM HABERLER/1.Sınıf Öğrencilerimizle Okul Öncesinden İlköğretime İlk Adımı Attık

1.Sınıf Öğrencilerimizle Okul Öncesinden İlköğretime İlk Adımı Attık

2019-2020 eğitim-öğretim yılı “1. Sınıflar Okula Uyum Programı”mızı 28-29 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirdik.

Programda, öğrencilerimizin okula uyum süreçlerinin kolaylaştırılması, onların bu süreçte sosyal ve duygusal olarak desteklenmesi, öğretmenleri rehberliğinde okul kurallarını öğrenmeleri ve etkin okul-aile iş birliği ve iletişimi hedeflendi. 1. sınıf öğrencilerimiz uyum süresince hem öğretim ortamlarını tanıdılar hem de öğretmenleri ve arkadaşları ile buluştular. Dersler ve birbirinden keyifli etkinliklerle süren programda, okul öncesi eğitimden ilköğretime geçen öğrencilerimizin heyecanı ve mutluluğu görülmeye değerdi.

Programda, öğrenme sürecinin paydaşlarından biri olan velilere yönelik akademik danışmanlar ve uzmanlarımız rehberliğinde toplantı ve seminerler gerçekleştirildi. Velilerin bilgi edinmeleri ve sürece katkı sunabilmelerine yönelik tasarlanan paylaşım toplantılarının ilkinde “İlkokul’da Yaşam” ikincisinde “Çocuğum Okula Başlıyor” konusu ele alındı.

“İngilizce Öğretim Programı ve Uygulamaları” adlı toplantı ile İlköğretim Kurumlarında yürütülen İngilizce programı konusunda bilgi edinen veliler “Öğretim Programlarının İçeriği ve Uygulanışı” konusunda da sınıf öğretmenleri ile birlikte hem öğretim programı üzerine düşüncelerini paylaşma hem de öğretim süreçleri ile ilgili ayrıntılı bilgi edinme olanağı buldular.

Uyum programı sürecini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz programın sonunda katılım belgelerini almanın mutluluğunu yaşadılar. Uyum programı, Arı Spor ve Dinlenme Tesislerinde gerçekleştirilen “Piknik”le tamamlandı.

We Took the First Step From Preschool To Primary School With Our 1st Graders

In 2019-2020 Academic year, 1st Grade School Adaptation Program was held on 28th-29th August, 2019. The program aimed to facilitate the school adaptation process of our students, to support them socially and emotionally, to learn the rules of the school with the guidance of their teachers and effective school-family cooperation and communication. During the adaptation period, our first year students both met with their teachers and friends. The excitement and happiness of our students who moved from preschool to primary education was worth seeing in the program which continued with lessons and enjoyable activities.

2019-09-19T11:06:19+03:00 29 Ağustos 2019|ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER|
WordPress Image Lightbox Plugin