//Genel Müdür Yardımcımız
Genel Müdür Yardımcımız 2018-08-08T10:07:04+00:00

Genel Müdür Yardımcımız

Seva DEMİRÖZ

Değerli Velilerimiz, Kıymetli Çalışanlarımız, Sevgili Mezunlarımız ve Öğrencilerimiz,

Arı Okulları olarak, saygı ve güveni esas alan köklü kurum kültürümüz ile Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin izinde, başarılı eğitim kadromuz, yenilikçi ve çağdaş öğretim ortamlarımız etik ve ilkeli bir eğitim kurumu olarak bu yıl 35. eğitim-öğretim yılına başlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Deneyimli öğretim kadromuz ve okul-üniversite sinerjisini yakalamış bir kurum olarak Çankaya Üniversitesi öğretim üyelerinin danışmanlıkları ile bir merkez çatısı altında yürüttüğümüz “Araştırma geliştirme, psikolojik danışma ve rehberlik, yabancı dil eğitimi, eğitim teknolojileri” konularındaki hazırlıklarımızı tamamladık. Bu kapsamda proje, program, etkinlik ve diğer çalışmalarımızla ilgili güncelleştirmeleri ve planlamaları yaptık. Eğitim teknolojilerindeki gelişmeleri eğitim-öğretim ortamlarımıza, dersliklerimize ve laboratuvarlarımıza yansıttık.

STEM eğitimi projelerimizi multidisipliner bir yaklaşım ile farklı derslerin öğretim programlarındaki kazanımlar ile birleştirerek günlük yaşamla ilişkilendirdik. Geçtiğimiz yıl STEMMaker laboratuvarımızda birçok ürüne dönüştürdüğümüz çalışmalarımızı bu yıl da yeni projelerle sürdüreceğiz.  İlkokul yıllarından itibaren uygulamaya koyduğumuz kodlama eğitimi çalışmalarımızı aralıksız yürüteceğiz. Tam öğrenmeyi sağlama amacıyla öğrencilerimizin sınıf ortamı dışından da ders tekrarı ve pekiştirme yaptıkları B-Flipped Learning ile projelerimizi, güncel konu anlatımlarını öğrencilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz.

Donanımlı ve alanında uzman eğitim kadromuz rehberliğinde hazırladığımız Arı Okulları Yayınları’nı 12. sınıf öğrencilerimizin üniversite hazırlık dönemine, 8. sınıf öğrencilerimizin liseye hazırlık sürecine, 11. sınıflarımız için ise kazanımlarını pekiştirmeleri amacıyla yeni eğitim-öğretim yılı için güncelledik. Öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını ve öğrenme stillerini göz önünde bulundurarak eğitim-öğretim süreçlerimizde, liseye ve üniversiteye hazırlık kurslarımızda yeni düzenlemeler yaptık. Haziran ayında başladığımız üniversite hazırlık kursları için ağustos ayında yeniden 12. sınıf öğrencilerimizle buluşmanın heyecanı içindeyiz.

Yabancı dil öğretimimizde uluslararası ölçütleri temel alarak yükselttiğimiz hedeflerimiz, yoğunlaşan Uluslararası Bakalorya (IB DP) çalışmalarımızla 2018-2019 öğretim yılında da aklın ve bilimin ışığında, akademik alanın yanı sıra bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında da başarı geleneğimizi sürdüreceğimize yürekten inanıyoruz.

Biz, Arılı olma kültürüyle, öğrencileri, velileri, mezunları, öğretmenleri, yöneticileri ve tüm çalışanları ile birbirine kenetlenmiş bir kurumuz. Bu büyük kurumun bir üyesi olma onuruyla, yeni öğretim yılının tüm hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz bir yıl olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Dr. Seva DEMİRÖZ
Arı Okulları Genel Müdür Yardımcısı