/, TÜM HABERLER/Uluslararası STEM Öğretmenler Konferansında Projelerimizle Yer Aldık

Uluslararası STEM Öğretmenler Konferansında Projelerimizle Yer Aldık

Aralarında Türkiye, Fransa, İngiltere, Belçika, İsveç’in de bulunduğu 20 ülkeden katılımcıyı ürünlerini ve deneyimlerini paylaşmak için bir araya getiren “Uluslararası STEM Öğretmenler Konferansı” bu yıl “International STEM Education Conference” ile birlikte okulumuzun da katılımıyla 13-14 Haziran 2019 tarihlerinde İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını ARGEM Akademik Danışmanımız ve Çankaya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Buket Akkoyunlu’nun yaptığı konferansta farklı ülkelerde yapılan STEM uygulamaları, projeler, müfredat değişimleri, yeni teknolojiler, yeni değerlendirme yöntemleri gibi birçok başlık altında bilgi paylaşımı yapıldı. ARGEM uzmanlarımız Kerem AY ve Mert Şahin, konferans katılımcılarıyla STEAMmaker laboratuvarında öğrencilerimizle gerçekleştirdikleri çalışmaları, süreçleri, ortaya çıkan ürünleri ve deneyimlerini paylaştılar. STEAM projelerimiz kapsamında, 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencilerimiz tarafından son 2 yıl içerisinde yapılan Akıllı Ev, Akıllı Sera, Akıllı Araba ve Akıllı Trafik Lambası projelerinin buluşmasıyla oluşan “Akıllı Şehir” projesi katılımcıların beğenisini topladı.

21. yüzyıl’da değişen insan gereksinimlerine yanıt veren bir eğitim yaklaşımı olan STEAM eğitimini sistemlerine dahil etmek isteyen yeni okullar için okulumuzda yapılan projeler büyük motivasyon kaynağı oldu. Konferansta ayrıca ahşap malzemeden çevre dostu modüler masa lambası yapımı atölyesi gerçekleştiren uzmanlarımız, maker eğitimi vermek isteyen öğretmenlere de yeni ufuklar açtı.

2019-06-17T10:45:13+03:00 14 Haziran 2019|ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER|
WordPress Image Lightbox Plugin