/, TÜM HABERLER/STEM Projemiz ile Erasmus’da Büyük Beğeni Topladık

STEM Projemiz ile Erasmus’da Büyük Beğeni Topladık

Birleşik Krallık, Yunanistan, Polonya, İspanya ve Türkiye ortaklığında 10-14 yaş grubu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ve STEM çalışmaları kapsamında öğrencilerin düşünme, sorgulama ve yaratıcılık becerilerinin geliştirilmesine katkı sunmayı amaçlayan ve “Smart Kids” projesi ile yer aldığımız “Erasmus+ K201 Stratejic Partnership For School Education” programının 2. toplantısına katıldık.

Öğrencilerin sorgulama ve inovasyon becerilerini geliştirmeyi amaçlayan projenin ikinci buluşması, ARGE Merkezi Akademik Danışmanımız ve Çankaya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Buket Akkoyunlu ile Fen Bilimleri Öğretmenimiz Aydil İnal’ın katılımıyla 8-9 Haziran 2018 tarihlerinde Edinburg’da  gerçekleştirildi.

Toplantıda yaptığı STEM çalışmaları ile dikkat çeken okulumuz, 5-7. Sınıf öğrencilerimizin STEMMaker laboratuvarında 2017-2018 eğitim öğretim yılında çalışmaya başladıkları ve tamamladıkları “Akıllı Ev” “Akıllı Sera” ve “Akıllı Robot” projelerini diğer ülke eğitimcileri ile paylaştılar. Toplantı sonunda okulumuzun yaptığı çalışmaları büyük bir beğeni ile izleyen eğitimciler projedeki yönergelerin oluşturulması bölümünün, bu konudaki deneyimlerinden dolayı, Türkiye’ye verilmesini kararlaştırdılar.

Projenin ayrıntılandırıldığı ve öğrenci uygulamalarının yapılmasına karar verildiği buluşmanın Edinburg ayağı keyifli paylaşımlar ve akılcı çözümler ile tamamlanırken 3.buluşmanın, kapsamı genişletilmiş yaratıcı çözümlerle Mart 2019 tarihinde Girit şehrinde gerçekleştirileceği belirlendi.

2018-07-16T13:47:00+00:00 10 Haziran 2018|ARI İLKÖĞRETİM, TÜM HABERLER|