/, TÜM HABERLER/Ortaokul Öğrenci Meclisi Temsilcimizi Seçtik

Ortaokul Öğrenci Meclisi Temsilcimizi Seçtik

Ortaokul öğrencilerimiz ile bu yıl da demokrasi şenliğine dönüşen bir okul öğrenci meclisi başkanlık seçimi süreci yaşadık. Öncelikle, ortaokul sınıflarımız 25 Eylül 2017 tarihinde başlayan seçim sürecinde kendi sınıf temsilcilerini, demokratik seçim esaslarına uygun olarak, gizli oy açık sayım yöntemiyle belirlediler.

Propaganda sürecinde öğrencilerimize katılım, kamuoyu oluşturma, seçme-seçilme, farklı fikirlere saygı, seçim sürecindeki rakiplerine saygı, adil yarışma gibi demokratik davranışları kazandırmayı, demokrasinin insan onuruna en çok yakışan yönetim biçimi olduğu konusunda farkındalık yaratmayı amaçladık.

Demokratik seçim kurallarına bağlı kalarak seçim kurulu ve sandık kurulu üyelerini 03 Ekim 2017 tarihinde belirledik. Propaganda sürecimiz ise 05 Ekim 2017 tarihinde sona erdi.

06 Ekim 2017 Cuma günü sandık başına geçildi. Sandık kurulu tarafından yapılan oy sayımı sonucunda 5/C sınıfı öğrencimiz Kaya Yılmaz “Okul Öğrenci Meclisi Temsilcisi” seçildi. Öğrencimiz Kaya Yılmaz’ı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. Ayrıca seçime katılan tüm öğrencilerimize de seçim süresince sergiledikleri demokratik tutum ve davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

2017-10-10T16:57:08+00:00 6 Ekim 2017|ARI İLKÖĞRETİM, TÜM HABERLER|