/, TÜM HABERLER/Okuma Alışkanlığının Önemini Tiyatro Oyunu ile Anlattılar

Okuma Alışkanlığının Önemini Tiyatro Oyunu ile Anlattılar

2. sınıflar zümresi ve drama zümresi iş birliğinde ve sınıf öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı ve sevgisi kazandırabilmek amacıyla bu eğitim-öğretim yılında pek çok çalışma yürüttük.

Öğrencilerimize farkındalık kazandırmak ve yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak için de ortamlar oluşturduk.  Bu kapsamda, 2. sınıf öğretmenlerimiz ve Değerler Eğitimi öğretmenimiz ile Feyza Hepçilingirler’in  “Ya Armut Ağacı Olursam?” kitabını ile sahnelemek üzere tiyatroya uyarladık.  Kitabı önceden okuyan öğrencilerimiz mesajına ve öğretilerine uygun biçimde öğretmenlerinin dilinden, kitapların dünyasına, tiyatro penceresinden bakma olanağı buldular.

Okuma Alışkanlığının önemini öğrencileri için 7 Haziran 2018 tarihinde birebir sahneye yansıtan öğretmenlerimiz oyunculukları ile göz doldurdular. Öğrencilerimizden yaz tatilinde kitap okumaları için zaman ayırmalarını isteyen öğretmenlerimiz sahneledikleri bu oyunun öğrencilerimize verilecek en güzel karne hediyesi olduğunu söylediler. Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için gösterdikleri yoğun çabalar için öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

2018-06-13T11:12:04+00:00 7 Haziran 2018|ARI İLKÖĞRETİM, TÜM HABERLER|