IX. GENÇ MATEMATİKÇİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDIK

Her yıl matematik biliminin gelişiminde katkıları bulunan önemli isimlerden birinin adıyla düzenlenen Genç Matematikçiler Gününün 9.su, bu yıl “geometrinin babası” atfedilen Euclid’in adıyla 14 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

11.sınıf öğrencilerimizi zekâ, matematik ve mantık oyunları ile tanıştırmak, problem çözme becerilerine katkıda bulunmak, hafıza ve motivasyonlarını güçlendirmek ve hızlı düşünmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe Özel Arı Fen Fen Lisesi öğrencilerimizden Ahmet Arda Ünal, Batuhan Ceran, Umut Karadeniz ve Anadolu Lisesi öğrencilerimizden Janset Sözbilici, Kazım Yiğit Ablay ve Aysu Arısoy ile katıldık.

Öğrencilerimiz, matematiğe büyük katkısı olan Euclid’i daha yakından tanımanın yanı sıra farklı okullardan gençlerle bir araya gelerek matematiğe farklı bir açıdan baktıkları keyifli bir gün geçirdiler.