/, TÜM HABERLER/Gökyay Vakfı Satranç Müzesini Gezdik

Gökyay Vakfı Satranç Müzesini Gezdik

Türkiye’deki tescilli, ilk ve tek satranç koleksiyonu olan Gökyay Vakfı Satranç Müzesine İlköğretim okulumuzun satranç kulüplerinde ve kodlama kulüplerinde yer alan öğrencilerimiz ile birlikte öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizin katılımıyla 31 Mayıs 2019 tarihinde gezi düzenledik.

1008 m2′lik alan içerisinde 110 ülkeden 703  satranç takımının 4 ana tema üzerinde sergilendiği, Guinness rekorlar kitabında da yer alan müzeyi gezmenin mutluğunu yaşayan öğrencilerimiz öncelikle müze görevlisinden müzenin kuruluş öyküsünü ve satrancın tarihçesini öğrendiler.

Müze gezisinde öğrencilerimiz koleksiyonda yer alan ahşap, metal, balık kemiği, mermer, sabuntaşı, keçe, polyester ve mermer tozu karışımından oluşan metal, sac ve döküm satranç takımlarına kadar çok sayıda materyalden üretilen satranç takımlarını, bağlı olduğu bölgenin kültürünü yansıtan bir özelliği ile görme olanağı buldular. Gezinin ardından satranç oynama olanağı da bulan öğrencilerimiz müze mağazasından satrançla ilgili ürünler satın aldılar.

Öğrencilerimiz gezinin ardından müzenin kurucusu Akın Gökyay’ın eşi Birsen Gökyay ile de keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler. Genel Müdür Yardımcımız Dr. Seva Demiröz’ün katıldığı sohbette müze gezisinden çok keyif aldıklarını belirten ve gezide dikkatlerini çeken ayrıntıları dile getiren öğrencilerimiz ile birlikte öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz, Birsen Gökyay ile bugüne özel bir anı fotoğrafı çektirdiler.

2019-06-07T16:59:25+03:00 31 Mayıs 2019|ARI İLKÖĞRETİM KURUMLARI, TÜM HABERLER|
WordPress Image Lightbox Plugin