/, BAŞARILAR, TÜM HABERLER/Geleneksel Satranç Turnuvamızı Gerçekleştirdik

Geleneksel Satranç Turnuvamızı Gerçekleştirdik

Ankara bölge hakemlerinin gözetiminde ve Türkiye Satranç Federasyonunun onayıyla 2-8. sınıflar düzeyinde 232 öğrenci ile yedi kategoride düzenlediğimiz  ‘4. Özel Arı Okulları Satranç Turnuvası’nda dereceye giren öğrencilerimizi 7 Haziran 2018 tarihinde ödülleri ile buluşturduk.

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği ve yoğun katılım gösterdikleri turnuvada müsabakalar 05-06 Haziran 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne olan ve zekâ ve becerileri ile “şah-mat” sevinci yaşayan öğrencilerimiz ödül töreninde yerlerini aldı.

Ödül törenini Kurucumuz Sıtkı Alp, yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. “Saygı Duruşu” ve “İstiklal Marşı” ile başlayan törende,  ilk 3’e giren öğrencilerimiz, “En İyi Bayan Sporcu”larımız madalyalarını, katılım belgelerini ve ödüllerini almanın mutluluğunu yaşadı. Gitar kulübü öğrencilerimiz ise katılımcılara unutulmaz bir gitar dinletisi sundular.

Turnuvaya katılan öğrenciler için satrancın yararlarını anlatmaya yönelik bir konuşma hazırladığını ancak satranç sporuna yoğun ilgiden dolayı oldukça şaşırdığını ve memnun olduğunu, satranç sporu iç içe yetişen disiplinli ve çalışkan bir öğrenci grubu ile karşılaştığını belirten Türkiye Satranç Federasyonu Ankara Satranç İl Temsilcisi ve aynı zamanda turnuvanın Başhakemi olan Engin Güleç, okulumuza ve öğrencilerimize satranca gösterdikleri ilgi için teşekkür etti. Konuşmanın ardından Güleç, Kurucumuz Sıtkı Alp’ten plaket aldı. Turnuva anı fotoğrafı çekimi ile tamamlandı.

Turnuvanın ardından konuşan Kurucumuz Sıtkı Alp; “Arı Okulları olarak önokuldan itibaren öğrencilerimizin satranç sporuna teşvik ediyoruz. Öğrencilerimizin satranç sporuna duyduğu ilgiden de oldukça memnunuz. Önümüzdeki süreçte daha çok öğrencimizin bu tarz etkinliklerde yer almasını sağlayacağız. Öğrencilerimizin akademik, sportif, sosyal ve kültürel yönden çok yönlü gelişimi için bunu gerekli görüyoruz.” dedi.

2018-06-13T12:07:10+00:00 7 Haziran 2018|ARI İLKÖĞRETİM, BAŞARILAR, TÜM HABERLER|