/, ARI FEN LİSESİ, ARI İLKÖĞRETİM, TÜM HABERLER/Atamızın Büyük Eseri ve Milletimize Eşsiz Armağanı Olan Cumhuriyet Bayramımızı Coşkuyla Kutladık

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük mücadeleler sonucu ülkemizi düşman işgalinden kurtardığı ve ardından yalnız Türkiye Cumhuriyet’inin ilanını değil, aynı zamanda Türk milletinin yeniden doğuşunun da simgesi olan cumhuriyeti ilan edişinin 94. yıl dönümünü Arı Okulları olarak; öğrencilerimiz, velilerimiz ve tüm eğitim-öğretim kadromuzla coşkulu bir törenle kutladık.

Törenimiz, vatanımız için canını seve seve ortaya koyan aziz şehitlerimiz ve Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Drama Öğretmenimiz Oksal Güracar’ın konuşması ile devam etti. Güracar konuşmasını “Cumhuriyet 10 yılda, yurda kazandırdığı 15 milyon gençle övünerek birçok gencini özel eğitimle ve sınırsız güvenle kuşattı. Bu gençler, ülkemizi hem sanat hem de bilim alanında yukarılara taşıyarak, yeni kurulan cumhuriyetin ivmelendirici gücü oldular. Çünkü Türk Gençliğinin birinci vazifesi, Türk istiklâlini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmekti. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, sadece cumhuriyeti değil, başarılarıyla ülkemizi yüceltecek bir gençliğin de yetişeceğini ilan ediyordu. Bu vesileyle ilelebet payidar kalacak Cumhuriyet Bayramımızı tekrar kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Cumhuriyeti onlar kurdu, yaşatacak ve yükseltecek olansa bizleriz. “Çünkü Biz Cumhuriyetiz”” sözleri ile tamamladı.

Ardından, “Biz Cumhuriyetiz!” adlı tiyatro oyununda, cumhuriyetimizin kuruluşunda ve gelişiminde bilim, sanat, fen alanlarında katkı yapan Afife Jale, Cemal Reşit, Rey, Muhsin Ertuğrul, Ülkü Adatepe, Mazhar Müfit Kansu ve Sabiha Gökçen gibi önemli cumhuriyet insanları öğrencilerimiz tarafından başarıyla sahneye yansıtıldı. Bandomuzun ve koromuzun cumhuriyet ile ilgili marşları ve şiirleri izleyicilerin beğenisini topladı. Töreni öğrencilerimizin şık vals gösterisi renklendirirken sporcu öğrencilerimiz tarafından seslendirilen 10. Yıl Marşı 29 Ekim coşkusunu doyasıya yaşattı. Törende konuşan Kurucumuz Sıtkı Alp, cumhuriyetin kuruluşundaki zorluklarla sözlerine başladı. Cumhuriyete bağlı bireyler yetiştirmeyi önemsediğimizi belirten Alp kurum kültürümüzü bunu üzerine inşa ettiğimizi sözlerine ekledi.

27 Ekim 2017 tarihinde cumhuriyetimizin 94. yıl dönümü için coşku dolu bir kutlama törenini daha ilköğretim öğrencilerimiz ile gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz Cumhuriyet Marşı’nı dinleyerek tören alanına geldiler. Yan flüt çalan öğrencimize şiirle eşlik eden öğrencilerimiz ise törene renk kattı. Cumhuriyet coşkusunu öğrencilerimizle ve velilerimizle doyasıya yaşadık.