ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK İLE 3. BOYUTTA KEŞİFLERİMİZ BAŞLADI

Öğrencilerin derste aktif olmalarını sağlayan ve etkileşimli biçimde gerçekleştirilen “Artırılmış Gerçeklik” (Augmented Reality) uygulamalarını 5-7. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak etkin bir biçimde tablet laboratuvarında kullanmaya başladık.

Biyoloji, kimya ve astronomi alanlarındaki artırılmış gerçeklik uygulamalarında yaptıkları ilk çalışmalarda model kâğıtlarını tabletlere okutan öğrencilerimiz çalışmalarının içeriğini bu yolla zenginleştirdiler. Bu prensip ile çalışmalarını özenle sürdüren öğrencilerimiz zenginleştirilmiş bu ders materyalleri ile konuları daha iyi kavrarken eğlenirken öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar.

Öğrencilerimiz bu yıl bu uygulamalar ile hücre modellerini ve organelleri, güneş sistemini, gezegenleri, uyduları, gök cisimlerini, uzay mekiklerini, kimyasal elementleri ve pek çok fen bilimleri derslerine ait içeriği artırılmış gerçeklik uygulamaları ile tabletlerde 3 boyutlu olarak inceleme olanağı bulacaklar.