/, TÜM HABERLER/1.sınıf öğrencilerimiz uyum programı ile ilkokul yaşamına adım attılar

1.sınıf öğrencilerimiz uyum programı ile ilkokul yaşamına adım attılar

1.sınıf öğrencilerimizin okula uyumlarını kolaylaştırmak, onların akademik, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamlarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımalarını sağlamak amacıyla 2017-2018 eğitim-öğretim yılı “1. Sınıflar Okula Uyum Programı”mızı 07-08 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirdik.

1.sınıf öğrencilerimiz öğretmenleriyle, arkadaşlarıyla tanıştılar ve eğitim-öğretim ortamlarını tanıdılar. Öğrenci odaklı olarak hazırladığımız programda, okulla buluşma ve bütünleşme süreçlerini desteklemek üzere oluşturduğumuz uyum programı etkinlikleri ile öğrencilerimiz ilköğretim sürecine başladılar.

Uyum sürecinde okul-aile iş birliğinin kaliteli bir biçimde nasıl yürütülmesi gerektiği ile ilgili Okul Müdürümüz Nermin Güney “İlkokulda Yaşam” konulu bilgilendirme toplantısını, PDRM Akademik Danışmanımız Prof. Dr. Uğur Öner ise, “Çocuğum Okula Başlıyor!” adlı paylaşım toplantısını gerçekleştirdi. ARGEM Akademik Danışmanımız Prof. Dr. Buket Akkoyunlu’dan öğretim programlarının içeriği ve uygulanışı ile bilgi edinen velilerimiz sınıf öğretmenlerimiz ile birlikte de programı değerlendirdiler ve öğretim süreçleri ile ilgili bilgi aldılar. Ayrıca, Çankaya Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu Yöneticisi, ARYEM Akademik Danışmanımız ve Uluslararası Bakalorya Diploma Programı Koordinatörümüz Dr. Bülent İNAL ise yabancı dil programımızın içeriği ile ilgili velilerimizi bilgilendirdi ve önerilerde bulundu.

İlköğretim yaşamına ilk adımı atan ve başarılı bir uyum programı süreci geçiren öğrencilerimiz katılım belgelerini aldılar. Arı Spor ve Dinlenme Tesislerinde gerçekleştirilen “Piknik”le uyum programını tamamladılar.

2017-10-12T10:13:57+00:00 8 Eylül 2017|ARI İLKÖĞRETİM, TÜM HABERLER|